Hinnasto

Hinnastosta löydät tietoa yleisimmistä ajanvaraus­tyypeistä ja niiden hinnoista. Tarkemman potilas­kohtaisen hinta-arvion saat soittamalla ajanvaraus­numeroomme 03 511 2288. Maksutavat »

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan hoitamaan kiireellistä hoitoa vaativat potilaat, vaikka aikoja ei olisi vapaana. Normaalin ajanvarauksen ohi tuleville akuutti­potilaille toimenpide­maksua korotetaan 50%. Akuutti­potilaiden korotus koskee ainoastaan toimenpiteen/­hoitotyön osuutta, ei klinikkamaksua, tarvikkeita tai lääkkeitä.

Toimenpide Hinta
Akuutisti kipeä alk. 109,50 €
Nettiajanvarauksessa tulee pyrkiä valitsemaan parhaiten eläimen oireisiin sopiva ajanvaraustyyppi. Tämä ajanvaraus kannattaa valita ainoastaan siinä tapauksessa, että eläin ei ole oma itsensä tai on jollakin tavalla kipeä, mutta sillä ei ole kuitenkaan selkeästi tunnistettavia oireita kuten ontumista, yskää, virtsaongelmaa tai anaalirauhasvaivaa. Kuvaile oireet mahdollisimman tarkasti ajanvarauksen oireet-kohdassa. Hinta ei sisällä mahdollisia lisätutkimuksia tai -toimenpiteitä eikä lääkkeitä.
Anaalirauhasoireet 85-175€
Tämä ajanvaraus sopii, jos epäilet esimerkiksi anaalirauhastulehdusta tai -paisetta. Tämä toimenpide saattaa vaatia eläimen rauhoituksen. Pidä varmuuden vuoksi eläin paastolla 12h ennen toimenpidettä. Hinta ei sisällä mahdollisia lääkkeitä.
Eutanasia kissa/koira alk. 90 €
Eutanasia on yksi eläimenomistajan vaativimmista ja tunteitaherättävimmistä tilanteista. Pyrimme hoitamaan tämän toimenpiteen kunnioittaen sekä eläintä että omistajaa. Mikäli omistajalla ei ole mahdollisuutta tai halua haudata lemmikkiä, on Eläinklinikka Viksulla sopimus Varsinais-Suomen lemmikkituhkauksen kanssa. Tuhkaus­mahdollisuuteen sekä uurna­vaihtoehtoihin voit tutustua halutessasi jo etukäteen Varsinais-Suomen lemmikki­tuhkauksen sivuilla. Voit myös keskustella klinikan henkilökunnan kanssa asiasta ajanvarauksen yhteydessä.
Hammaskiven poisto / Suuterveyden tutkimuskäynti alk. 210€
Suuterveyden tutkimuskäynti sisältää hammaskiven poiston, hammas­tarkastuksen, ientaskujen puhdistuksen ja hampaiden kiillotuksen. Tämä toimenpide suoritetaan aina inhalaatio­anestesiassa. Pidä koira ruokapaastolla 12h ajan, kissa 6h. Vettä saa olla tarjolla. Koira käytetään tarpeillaan ennen klinikalle tuontia. Ota eläimelle mukaan lämmin peitto tai viltti, kissalle myös kuljetuskoppa. Kuljetuskopan voi tarvittaessa lainata klinikalta. Rauhoituksen jälkeen eläin pidetään loppupäivän ajan levossa. Toimenpiteen hinta määräytyy suun kunnon perusteella, eikä sisällä mahdollisia hampaanpoistoja.
Hammastarkastus koiralle 59 €
Tarkastus sisältää hereillä suoritettavan suun ja hampaiden hygieniatarkastuksen, neuvontaa hampaiden hoidosta sekä hammashoitosuunnitelman hyvän suuhygienian ylläpitämiseksi.
Hengitystieoireet alk. 109,50€
Tämä ajanvaraus sopii eläimelle, jolla on esimerkiksi yskää, läähättelyä tai sierainvuotoa. Hinta ei sisällä mahdollisia laboratorio- tai röntgentutkimuksia.
Iho-ongelma 173 €
Tämä toimenpide saattaa vaatia eläimen rauhoituksen tai verinäytteitä. Pidä varmuuden vuoksi eläin paastolla ennen toimenpidettä. Koira 12h, kissa 6h. Vettä saa olla tarjolla. Tutkimuksen hinta ei sisällä mahdollisia laboratorio- tai röntgentutkimuksia, eikä lääkkeitä.
Ihopotilaan jälkitarkastus 39,5€
Tämä toimenpide on tarkoitettu varattavaksi potilaalle, jonka hoito on aloitettu Eläinklinikka Viksussa. Hinta ei sisällä mahdollisia jatkotoimenpiteitä.
Kanin / marsun sterilaatio 243 €
Ota mukaan kuljetuskoppa, jossa alustana esim. pyyhe tai peitto. älä laita koppaan heinää, jotta kani/marsu ei herätessään vaurioita silmiään teräviin heiniin. Ota mukaan myös juomapullo/astia ja jonkin verran ruokaa. Kania/marsua ei saa paastottaa ennen operaatiota. Kania/marsua ei luovuteta kotiin, ennenkuin se on täysin herännyt. Huomioithan, että kanit ja marsut ovat herkkiä nukutuksen ja leikkauksen aiheuttamalle stressille. Tämän vuoksi on tärkeää, että kanille/marsulle taataan kotona rauhallinen, lämmin ja vedoton paikka, jossa se voi toipua rauhassa ja jossa sitä voidaan seurata aiheuttamatta ylimääräistä häiriötä. Muut jatkohoito-ohjeet saat klinikalta kotiutuksen yhteydessä. Hinta sisältää myös lääkkeet, kaulurin ja toipilasruoan.
Kanin kastraatio 190€
Ota mukaan kuljetuskoppa, jossa alustana esim. pyyhe tai peitto. älä laita koppaan heinää, jotta kani ei herätessään vaurioita silmiään teräviin heiniin. Ota mukaan myös juomapullo/astia ja jonkin verran ruokaa. Kania ei saa paastottaa ennen operaatiota. Kania ei luovuteta kotiin, ennenkuin se on täysin herännyt. Huomioithan, että kanit ovat herkkiä nukutuksen ja leikkauksen aiheuttamalle stressille. Tämän vuoksi on tärkeää, että kanille taataan kotona rauhallinen, lämmin ja vedoton paikka, jossa se voi toipua rauhassa ja jossa sitä voidaan seurata aiheuttamatta ylimääräistä häiriötä. Muut jatkohoito-ohjeet saat klinikalta kotiutuksen yhteydessä. Hinta sisältää myös lääkkeet, kaulurin ja toipilasruoan.
Kiinnijääneiden tai murtuneiden maitokulmahampaiden kirurginen poisto alk. 327 €
Toimenpiteessä maito­kulmahampaat poistetaan kirurgisesti. Älä anna pennulle ruokaa 6h ennen toimenpidettä, vettä saa olla tarjolla. Ota pennulle mukaan lämmin peitto tai viltti. Hinta sisältää röntgen­kuvauksen, mutta ei käytettyjä lääke­aineita.
Kollikissan kastraatio 110€
Pidä kissa ruokapaastolla 8h ennen toimenpidettä, vettä saa olla tarjolla. Ota eläimelle mukaan lämmin peitto tai pyyhe sekä kuljetuskoppa. Kuljetuskopan voi tarvittaessa lainata klinikalta. Kissa saa operaation jälkeen herätteen, mutta on todennäköisesti tokkurainen loppupäivän ajan. Muut jatkohoito-ohjeet saat kotiutuksen yhteydessä klinikalta. Hinta sisältää myös käytetyt lääkkeet.
Korvakarvojen nypintä 25 €
Tämä ajanvaraus ei ole tarkoitettu eläimelle, jonka korvakarvojen nypintä vaatii rauhoituksen.
Korvatulehduksen jälkitarkastus alk. 64€
Tämä toimenpide on tarkoitettu varattavaksi potilaalle, jonka hoito on aloitettu Eläinklinikka Viksussa. Hinta ei sisällä mahdollisesti tarvittavia jatkotoimenpiteitä
Korvatulehdus alk. 120 €
Tutkimuksen yhteydessä otetaan ja tutkitaan korvanäytteet, joten älä puhdista tai lääkitse korvaa tutkimuspäivänä, ellet ole saanut muuta ohjetta. Tutkimuksen hinta ei sisällä lääkkeitä tai mahdollista rauhoitusta.
Kynsien leikkaus 25€
Tämä ajanvaraus ei ole tarkoitettu eläimelle, jonka kynsien leikkaus vaatii rauhoituksen.
Kynsien leikkaus ja korva­karvojen nypintä 42 €
Tämä ajanvaraus ei ole tarkoitettu eläimelle, jonka kynsien leikkaus / korvakarvojen nypintä vaatii rauhoituksen.
Kynsien leikkaus rauhoituksessa 53€
Tämä toimenpide vaatii eläimen rauhoituksen. Pidä koira ruokapaastolla 12h ajan, kissa 8h. Vettä saa olla tarjolla. Koira käytetään tarpeillaan ennen klinikalle tuontia. Ota eläimelle mukaan lämmin peitto tai viltti, kissalle myös kuljetuskoppa. Kuljetuskopan voi tarvittaessa lainata klinikalta. Rauhoituksen jälkeen eläin pidetään loppupäivän ajan levossa. Toimenpiteen hintaan lisätään rauhoitteet eläimen painon mukaan.
Lemmikkieläimen EU-passi 75 €
Jotta eläimelle voidaan myöntää passi, on sillä oltava mikrosiru­tunnistus­merkintä. Mikäli mikrosirua ei ole tai se ei toimi, sirutetaan eläin ennen passin myöntämistä. Mahdollinen sirutus toimenpiteen hintaan alkaen +33 €.
Marsun kastraatio 190€
Ota mukaan kuljetuskoppa, jossa alustana esim. pyyhe tai peitto. älä laita koppaan heinää, jotta marsu ei herätessään vaurioita silmiään teräviin heiniin. Ota mukaan myös juomapullo/astia ja jonkin verran ruokaa. Marsua ei saa paastottaa ennen operaatiota. Marsua ei luovuteta kotiin, ennenkuin se on täysin herännyt. Huomioithan, että marsut ovat herkkiä nukutuksen ja leikkauksen aiheuttamalle stressille. Tämän vuoksi on tärkeää, että marsulle taataan kotona rauhallinen, lämmin ja vedoton paikka, jossa se voi toipua rauhassa ja jossa sitä voidaan seurata aiheuttamatta ylimääräistä häiriötä. Muut jatkohoito-ohjeet saat klinikalta kotiutuksen yhteydessä. Hinta sisältää myös lääkkeet, kaulurin ja toipilasruoan.
Narttukissan sterilaatio 185 €
Pidä kissa ruokapaastolla 8h ennen toimenpidettä, vettä saa olla tarjolla. Ota eläimelle mukaan lämmin peitto tai pyyhe sekä kuljetuskoppa. Kuljetuskopan voi tarvittaessa lainata klinikalta. Kissa saa operaation jälkeen herätteen, mutta on todennäköisesti tokkurainen loppupäivän ajan. Muut jatkohoito-ohjeet saat kotiutuksen yhteydessä klinikalta. Huomioi, että kiimassa olevaa narttukissaa ei voi leikata. Mikäli kiima alkaa ennen leikkausta, ota yhteyttä klinikalle. Hinta sisältää myös lääkkeet.
Narttukoiran sterilaatio 477-665€
Pidä koira ruokapaastolla 12h ennen toimenpidettä, vettä saa olla tarjolla. Käytä koira myös tarpeillaan ennen klinikalle tuloa. Ota mukaan lämmin peitto tai viltti. Koira saa operaation jälkeen herätteen, mutta on todennäköisesti tokkurainen loppupäivän ajan. Muut jatkohoito-ohjeet saat kotiutuksen yhteydessä klinikalta. Toimenpiteen hinta määräytyy koiran painon mukaan . Hinta sisältää kaikki lääkkeet, mutta ei kauluria tai mahdollista toipilaspaitaa. Tarkemman potilaskohtaisen hinta-arvion saat klinikan henkilökunnalta.
Oksentelu / ripulointi alk. 109,50 €
Tällä käynnillä tutkitaan oksenteleva ja/tai ripuloiva potilas. On mahdollista, että jatkotutkimuksia varten pitää varata uusi aika. Hinta ei sisällä mahdollisia lääkkeitä, jatkotutkimuksia ja lisähoitoja.
Ontuma­tutkimus alk. 155€
Tämä toimenpide saattaa vaatia eläimen rauhoituksen. Pidä eläin paastolla ennen toimenpidettä. Koira 12h, kissa 6h. Vettä saa olla tarjolla. Tutkimuksen hintaan lisätään mahdolliset röntgenkuvat ja lääkkeet.
Pentu­tarkastus alk. 76 €
Pentutarkastuksen yhteydessä pennuille tehdään terveystarkastus ja mikäli niitä ei ole tunnistusmerkitty, pennut myös mikrosirutetaan. Jokaisesta pennusta täytetään erikseen todistus, joka vahvistetaan eläinlääkärin allekirjoituksella. Rekisteröinnin nopeuttamiseksi voimme lisätä pentujen mikrosirunumerot Kennelliiton OmaKoira-järjestelmään klinikalla heti käynnin yhteydessä. Toimenpiteen hinta määräytyy pentujen lukumäärän ja mikrosirutustarpeen perusteella.
Rokotus alk. 59€
Muistathan madottaa eläimen 1-2 viikkoa ennen rokotusta ja ottaa mukaan rekisteritodistuksen, rokotuskortin ja/tai passin. Rokotuksen jälkeen eläin pidetään loppupäivän ajan levossa. Rokotusajalla eläimelle tehdään terveystarkastus, vain terve eläin voidaan rokottaa. Jos eläin tarvitsee jonkin muun rokotteen kuin kolmois-, nelos-, rabies- tai kennelyskärokotteen, otathan yhteyttä klinikalle ja varmistat rokotteen saatavuuden. Toimenpiteen hinta riippuu rokotteesta.
Silmä­tulehdus 125 €
Jos lemmikin silmä on valonarka, kivulias ja vuotaa runsaasti kirkasta nestettä tai lemmikki on saanut silmäänsä trauman, on silmä tutkittava mahdollisimman nopeasti. Tutkimuksen hintaan lisätään mahdolliset lääkkeet ja kauluri.
Syömätön kani / jyrsijä 72,5€
Tämä toimenpide sopii kanille tai jyrsijälle, jonka ruokahalu on huonontunut. Syynä tähän voivat olla esim. hammasongelmat tai ummetus. Toimenpiteen hintaan lisätään mahdolliset lääkitykset ja jatko­toimenpiteet.
Terveystarkastus 108 €
Jos toivot terveys­tarkastuksen lisänä myös verinäytteitä eläimestä, muista paastottaa koira 12h, kissa 6h. Toimenpiteen hinta ei sisällä mahdollisesti tarvittavia verinäytteitä.
Tiineysultra / -röntgen 85€
Optimaalisin aika tiineys­ultraääni­tutkimukselle on 28 vrk astutuksesta ja tiineys­röntgenille 55 vrk astutuksesta. Röntgen­tutkimuksesta saat kuvan mukaasi digitaalisessa muodossa.
Tikkien poisto 0 €
Tikkien poisto suoritetaan 10-12 vrk kuluttua operaatiosta. Jos olet saanut toisenlaiset ohjeet eläinlääkäriltä, noudata niitä. Mikäli haava vaikuttaa tulehtuneelta, ota yhteyttä klinikalle. Tikkien poisto on Eläinklinikka Viksussa hoidetuille potilaille maksuton.
Turkin ajelu rauhoituksessa alk. 80€
Tämä toimenpide vaatii eläimen rauhoituksen. Pidä koira ruokapaastolla 12h ajan, kissa 8h. Vettä saa olla tarjolla. Koira käytetään tarpeillaan ennen klinikalle tuontia. Ota eläimelle mukaan lämmin peitto tai viltti, kissalle myös kuljetuskoppa. Kuljetuskopan voi tarvittaessa lainata klinikalta. Rauhoituksen jälkeen eläin pidetään loppupäivän ajan levossa. Toimenpiteen hintaan vaikuttaa eläimen koko ja ajelun laajuus.
Huomioithan, että tämä ajanvaraus ei ole trimmaajalle. Ajanvaraukset trimmaukseen puhelimitse 0405156028.
Uroskoiran kastraatio 349-450 €
Pidä koira ruokapaastolla 12h ennen toimenpidettä, vettä saa olla tarjolla. Käytä koira myös tarpeillaan ennen klinikalle tuloa. Ota mukaan lämmin peitto tai viltti. Koira saa operaation jälkeen herätteen, mutta on todennäköisesti tokkurainen loppupäivän ajan. Muut jatkohoito-ohjeet saat kotiutuksen yhteydessä klinikalta. Toimenpiteen hinta riippuu eläimen koosta. Hinta sisältää käytetyt lääkeaineet ja kaulurin.
Verinäytekontrolli alk. 35€
Muistathan paastottaa eläimen. Koira 12h, kissa 6h. Mikäli olet saanut eläinlääkäriltä tarkemmat ohjeet verinäytteen oton ajankohdasta tai muusta valmistautumisesta, varaa aika saamasi ohjeen mukaisesti.
Viralliset lonkkakuvat ja/tai kyynärkuvat alk. 146 €
Muistathan tarkistaa, että koira on kriteerit täyttävässä kuvausiässä. Tämä toimenpide vaatii eläimen rauhoituksen. Pidä koira ruokapaastolla 8h ajan ennen toimenpidettä. Toimenpiteen hinta määräytyy koiran painon ja valittujen kuvien perusteella.

Vuoden 2022 alusta alkaen koiran omistajan tulee aina tilata sähköinen ennakkolähete ennen virallisia terveystutkimuksia tai eläinlääkäritodistuksen hakemista. Lisätiedot Kennelliiton sivuilta www.kennelliitto.fi
Virtsanäytekontrolli alk. 81,62€
Tämä toimenpide on tarkoitettu varattavaksi potilaalle, jonka hoito on aloitettu Eläinklinikka Viksussa. Virtsaa tulee olla rakossa näytteenotto­hetkellä, älä päästä eläintä tarpeilleen 4-6h ennen klinikalle tuloa. Edustavin näyte saadaan aamuvirtsasta. Jossain tapauksissa voit myös tuoda pelkän virtsanäytteen klinikalle tutkittavaksi. Pelkkä näytteen tuominen ei vaadi ajanvarausta. Näyte otetaan puhtaaseen muovi- tai lasipurkkiin, näyte säilytetään huoneenlämmössä ja se saa olla maksimissaan 4 h vanha klinikalle tuodessa. Näytteessä ei saa olla roskia, hiekkaa tai lunta. Toimenpiteen hinta sisältää virtsanäytteen ja laboratoriotutkimukset.
Virtsatieongelma 170,5 €
Tämä ajanvaraus sopii eläimelle, jolla epäilet esimerkiksi virtsatie­infektiota. Tämän toimenpiteen yhteydessä eläimeltä otetaan virtsanäyte, joten virtsaa tulee olla rakossa. älä päästä eläintä tarpeilleen 4-6h ennen klinikalle tuloa. Toimenpiteen hinta sisältää ultraäänitutkimuksen. Hintaan lisätään tarvittavat lääkkeet ja laboratoriotutkimukset.

Täydellinen toimenpidehinnasto on nähtävissä klinikallamme.

Ajanvarauksen peruminen
Voit perua tai muuttaa ajanvaraustasi puhelimitse ajanvaraus­numeromme 03 511 2288 kautta. Peruutukset ja muutokset tulee tehdä aukioloaikoinamme viimeistään ajanvarausta edeltävänä arkipäivänä. Peruuttamattomasta tai myöhässä perutusta käynnistä joudumme veloittamaan 35-95 € varatun ajan pituudesta riippuen.

Nettiajanvaraus 24/7 »